Seite 1 von 1

Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 11 Sep 2018, 08:16
von fraisse
Hi,

Since the update of opsi version 4.1 the installation of the OS (win7-x64) does not work properly.
The drivers are no longer installed.
Comparing the bootimage logs between an installation before the update and the one after the update (on the same machine) it appears that opsi is not going to look for the drivers in / opt / opsi_depot / win7-x64 / drivers / drivers / additional / byAudit ......
Is running the WindowsDrivers.py command a problem?

Error message :

Bild


Executing the command show_drivers.py <pc name> finds the drivers.
A 64-bit win10 installation is not a problem.

Version of opsi packages:
opsi-atftpd 0.7.dfsg-9
opsi-configed 4.0.7.6.34-2
opsi-linux-boot picture 20180713-1
opsi-server 4.1.1.4-10
opsi-tftpd-hpa 5.2.8-47
opsi-utils 4.1.1.19-2
opsiconfd 4.1.1.10-7
opsipxeconfd 4.1.1.13-1
python-opsi 4.1.1.40-1


Have you encountered this error?
Any idea ?

Regards

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 11 Sep 2018, 15:21
von n.wenselowski
Hi,

what version of win7-x64 are you using?


Kind regards

Niko

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 11 Sep 2018, 16:17
von fraisse
Hi,
The version is Windows 7 Professional SP1 64-bits

Kind regards

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 11 Sep 2018, 18:45
von SisterOfMercy
Have you tried the 'standard' commands?

Code: Alles auswählen

opsi-setup --set-rights
opsi-setup --init-current-config

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 12 Sep 2018, 09:55
von fraisse
Thank you for your reply,
The execution of the two commands do not change anything.
Even if in the netboot product configuration I specify additional drivers, network drivers, usb ... are not found.

for information a win10 x64 installation is ok

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 12 Sep 2018, 14:28
von n.wenselowski
Hi,

fraisse hat geschrieben:The version is Windows 7 Professional SP1 64-bits

The opsi-packages also have a version number.

What is the output of:

Code: Alles auswählen

opsi-package-manager -l win7-x64



Regards

Niko

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 13 Sep 2018, 08:41
von fraisse
Problem solved
the drivers folder for Dell computers had been changed, originally we had Dell inc.
then after the update: Dell Inc_
a symbolic link corrected the problem.

Why this change after an update opsi?

Re: Installation without driver after updating opsi in 4.1

Verfasst: 20 Sep 2018, 11:54
von n.wenselowski
Hi,

fraisse hat geschrieben:Problem solved
the drivers folder for Dell computers had been changed, originally we had Dell inc.
then after the update: Dell Inc_
a symbolic link corrected the problem.

Why this change after an update opsi?

This is comes from how files are seen over Samba.
Opsi has a workaround for this (using _ instead of a dot) for years and this is described in the Getting Started in the chapter for driver integration.

Now I', curious: From hat version have you been coming? :D


Cheers

Niko