Change default domain name

ttblum
Beiträge: 91
Registriert: 23 Jun 2017, 14:18
Wohnort: Cleveland, Ohio USA

Change default domain name

Beitragvon ttblum » 01 Aug 2019, 23:07

Hello,

We have changed to a different Windows domain.

Opsi is still showing the previous domain name as the suffix for all my clients. Is there any way to change the default domain name, at least for new clients going forward?

Benutzeravatar
n.wenselowski
uib-Team
Beiträge: 3120
Registriert: 04 Apr 2013, 12:15

Re: Change default domain name

Beitragvon n.wenselowski » 05 Aug 2019, 11:41

Hi,

we do not enforce any specific domains so you can enter what you like (as long as it's valid).

If you are using configed you should find used domains in the corresponding dropdown when creating a new client. If your domain isn't already in there you can enter a new one.
opsi development - uib gmbh
For productive opsi installations we recommend support contracts.

ttblum
Beiträge: 91
Registriert: 23 Jun 2017, 14:18
Wohnort: Cleveland, Ohio USA

Re: Change default domain name

Beitragvon ttblum » 07 Aug 2019, 14:31

I see this section in /var/lib/opsi/config/config.ini :

Code: Alles auswählen

[configed.domains_given]
defaultvalues = ["0:mbsnetinc.com"]
description = saved domains for creating clients
editable = true
multivalue = true
possiblevalues = ["0:mbsnetinc.com"]
type = UnicodeConfig

What does that do?