OPSI Server behind a reverse NGINX proxy

mrcnh
Beiträge: 5
Registriert: 19 Dez 2018, 23:16

OPSI Server behind a reverse NGINX proxy

Beitragvon mrcnh » 19 Dez 2018, 23:25

Hi Guys,

I have my server behind a ngix reverse proxy and I am reverse proxying the port 4447 for HTTPS. I can reach to the server pages OK but after launching the webstart client and hitting the connect button I get a timeout message after about 30 seconds or so.

Any clues on how to solve it?

Thanks in advance!

MC

mrcnh
Beiträge: 5
Registriert: 19 Dez 2018, 23:16

Re: OPSI Server behind a reverse NGINX proxy

Beitragvon mrcnh » 20 Dez 2018, 23:58

After some debugging, I figured it out: It is a bug in a few instances of the code. I will submit the bug report later but in a nutshell, you have to be redundant if you want to use port 443, you have to configure as https://servername:443. If you do not append the ":443" thinking is not needed (which is the logical thing to think), then the code will try to use your host with the default port 4447 instead.

MC

Benutzeravatar
n.wenselowski
uib-Team
Beiträge: 3191
Registriert: 04 Apr 2013, 12:15

Re: OPSI Server behind a reverse NGINX proxy

Beitragvon n.wenselowski » 23 Jan 2019, 14:23

Hi,

for convenience many parts of our code assume that the port is 4447 and will set this if no other port is given.
If you think you found a bug please report it in the bugs forum. Thanks in advance!


kind regards

Niko
opsi development - uib gmbh
For productive opsi installations we recommend support contracts.