Problem deploying an SDK

Antworten
bhearsum
Beiträge: 48
Registriert: 17 Jun 2009, 18:12

Problem deploying an SDK

Beitrag von bhearsum »

Hi,

I've been trying to deploy the new Windows 7 SDK across some Windows machines. The installation has been failing, and it looks like it's because %USERPROFILE% isn't set (since OPSI runs as System, I believe). Is there any way to ensure this is set or perhaps to have something run as Administrator instead of System?
Benutzeravatar
wolfbardo
uib-Team
Beiträge: 1284
Registriert: 01 Jul 2008, 12:10

Re: Problem deploying an SDK

Beitrag von wolfbardo »

please post your script.

Probably the problem ist the installation of the .NET Framework 3.5 SP1

see for instance
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc160717.aspx

and Aaron Stebners Blogs or an thread in the old german opsi supportforum at sourceforge

As a workaround try the dotnet Installation using

http://www.opsi.org/opsi_wiki/TemplateF ... LocalAdmin

Regards,

Bardo Wolf


Jetzt anmelden zur
https://www.opsiconf.org/home Mainz 2./3.Juni 2022



opsi support - uib gmbh
For productive opsi installations we recommend maintainance + support contracts which are the base of opsi development.

http://www.uib.de
bhearsum
Beiträge: 48
Registriert: 17 Jun 2009, 18:12

Re: Problem deploying an SDK

Beitrag von bhearsum »

Here's my script:
[Initial]
Message=Windows 7 SDK Installation
StayOnTop=false

[Aktionen]
Winbatch_install_win7_sdk

[Winbatch_install_win7_sdk]
autoit3.exe %SCRIPTPATH%\win7-sdk.au3 %SCRIPTPATH%\Win7SDK\Setup.exe
The package in question is the Windows 7 SDK, from here: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
bhearsum
Beiträge: 48
Registriert: 17 Jun 2009, 18:12

Re: Problem deploying an SDK

Beitrag von bhearsum »

I had a look at the link you posted. Unfortunately, we have an automatic login which is necessary for what these machines do, so I don't think that method will be useful for us.
Benutzeravatar
d.oertel
uib-Team
Beiträge: 3305
Registriert: 04 Jun 2008, 14:27

Re: Problem deploying an SDK

Beitrag von d.oertel »

hi,
Unfortunately, we have an automatic login which is necessary for what these machines do, so I don't think that method will be useful for us.
I don't know if it matters, but existing automatic logins will be saved and after complete installation restored again.

regards

d.oertel
opsi support - uib gmbh

For productive opsi installations we recommend support contracts.
http://www.uib.de
http://www.opsi.org
bhearsum
Beiträge: 48
Registriert: 17 Jun 2009, 18:12

Re: Problem deploying an SDK

Beitrag von bhearsum »

Thanks a ton for your help here. With that script, I managed to get this SDK working.
Antworten