opsi-depotserver installation

olfway
Beiträge: 3
Registriert: 07 Apr 2009, 17:05

opsi-depotserver installation

Beitragvon olfway » 07 Apr 2009, 17:12

Hello!

i'm installing opsi-depotserver (3.3-10) for our internal network and it stops b/c it doesn't like our domain:
System information
-> IP-Address: 192.168.77.27
-> Broadcast: 255.255.255.255
-> Netmask: 0.0.0.0
-> Subnet: 0.0.0.0
-> Gateway: 192.0.2.1
-> Hostname: opsi.company
-> Domain: matrix
-> Fqdn: opsi.matrix
-> Windomain: WORKGROUP

The hostname opsi.company returned by 'hostname --fqdn' is not a fully qualified domain name
Opsi needs a fully qualified domain name in the form of <hostname>.<domain>.<tld>
dpkg: error processing opsi-depotserver (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
opsi-depotserver

(also i entered COMPANY as workgroup, but it prints WORKGROUP here)

Benutzeravatar
j.schneider
Ex-uib-Team
Beiträge: 1414
Registriert: 29 Mai 2008, 15:14

Re: opsi-depotserver installation

Beitragvon j.schneider » 07 Apr 2009, 18:19

Hello!

Your domain has to contain at least one point (.), i.e. mydomain.local
The Windomain is taken form /etc/samba/smb.conf

olfway
Beiträge: 3
Registriert: 07 Apr 2009, 17:05

Re: opsi-depotserver installation

Beitragvon olfway » 08 Apr 2009, 10:02

I already have local tld domain "company", that would be too much to re-configure everything
can force opsi to use such domain?

Benutzeravatar
j.schneider
Ex-uib-Team
Beiträge: 1414
Registriert: 29 Mai 2008, 15:14

Re: opsi-depotserver installation

Beitragvon j.schneider » 08 Apr 2009, 11:30

No, that's not possible at the moment.
You could try to use an other domain on your opsi server only.
Just change the domain from company to company.local in /etc/hosts.

Code: Alles auswählen

hostname -f

has to return something like opsi-server.company.local