use for multiple seperate domains

scottc
Beiträge: 2
Registriert: 15 Jan 2020, 16:19

use for multiple seperate domains

Beitragvon scottc » 15 Jan 2020, 16:22

Hi,

I'd like to use OPSI for multiple clients, from the same instance. Is this possible?
I see I can have multiple depots, but not sure if that is the way to proceed.

Can someone advise please?

Thanks,

uncle_scrooge
Beiträge: 596
Registriert: 21 Feb 2012, 12:03
Wohnort: Mainz

Re: use for multiple seperate domains

Beitragvon uncle_scrooge » 15 Jan 2020, 18:09

Am not sure what you really want to achieve.
But, OPSI is not a multitenant system.
And, a depot is just a - somewhat dumb - repository for the OPSI packages (software, OS installations).
Computers, laptops, servers have to talk to the master/config regularily.

When you explain where you want to go, a more qualified answer might be given. (Sometimes a novel fits better than a short story)

scottc
Beiträge: 2
Registriert: 15 Jan 2020, 16:19

Re: use for multiple seperate domains

Beitragvon scottc » 15 Jan 2020, 18:57

Thanks Uncle Scrooge,

We're an MSP, and as such manage numerous client networks. all of them are different AD Domains, their own DNS, DHCP etc.

I would like to manage each network, from a single server. (we will be the only ones with access). or at least as few as possible.

However, I can see that I will probably need a depot at each physical site, if only to reduce bandwidth.

What I don't really want to do, is have to create an entire setup for each client.

Do you think this is feasible ?

Thanks again.

g.burck
Beiträge: 48
Registriert: 23 Mai 2018, 16:44

Re: use for multiple seperate domains

Beitragvon g.burck » 28 Jan 2020, 16:09

Hi,

i setup opsi standalone, not as member of our domain/directory.

I'm able to use it for multiple other Domains. The only thing is to hold the passwords in sync.

Bye

Gregor