Cannot install Windows 10 UEFI

ronin
Beiträge: 16
Registriert: 03 Apr 2018, 13:57

Cannot install Windows 10 UEFI

Beitragvon ronin » 08 Apr 2018, 15:52

Hello

Unattend installation WIn10 with MBR seems to be working, but not with UEFI...
I created WinPE based on getting started v4.1 - "6.1.4.5 Tweaking a WinPE (ADK / Windows 8/10)"

My log file:
https://files.fm/u/38td5vq7#_

My unattend file

Code: Alles auswählen

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    <settings pass="windowsPE">
        <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <SetupUILanguage>
                <UILanguage>pl-PL</UILanguage>
            </SetupUILanguage>
            <InputLocale>0415:00000415</InputLocale>
            <SystemLocale>pl-PL</SystemLocale>
            <UILanguage>pl-PL</UILanguage>
            <UILanguageFallback>pl-PL</UILanguageFallback>
            <UserLocale>pl-PL</UserLocale>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <DiskConfiguration>
                <Disk wcm:action="add">
                    <CreatePartitions>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>1</Order>
                            <Size>450</Size>
                            <Type>Primary</Type>
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>2</Order>
                            <Size>100</Size>
                            <Type>EFI</Type>
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>3</Order>
                            <Size>16</Size>
                            <Type>MSR</Type>
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>4</Order>
                            <Type>Primary</Type>
                            <Extend>true</Extend>
                        </CreatePartition>
                    </CreatePartitions>
                    <ModifyPartitions>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <TypeID>DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC</TypeID>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                            <Order>1</Order>
                            <Format>NTFS</Format>
                            <Label>WinRE</Label>
                        </ModifyPartition>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <PartitionID>2</PartitionID>
                            <Order>2</Order>
                            <Label>System</Label>
                            <Format>FAT32</Format>
                        </ModifyPartition>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <PartitionID>3</PartitionID>
                            <Order>3</Order>
                        </ModifyPartition>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <PartitionID>4</PartitionID>
                            <Order>4</Order>
                            <Letter>C</Letter>
                            <Label>Windows</Label>
                            <Format>NTFS</Format>
                        </ModifyPartition>
                    </ModifyPartitions>
                    <DiskID>0</DiskID>
                    <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                </Disk>
            </DiskConfiguration>
            <ImageInstall>
                <OSImage>
                    <InstallFrom>
                        <MetaData wcm:action="add">
                            <Key>/IMAGE/NAME</Key>
                            <Value>Windows 10 Pro</Value>
                        </MetaData>
                    </InstallFrom>
                    <InstallTo>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <PartitionID>4</PartitionID>
                    </InstallTo>
                </OSImage>
            </ImageInstall>
            <UserData>
                <ProductKey>
                    <Key>VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T</Key>
                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                </ProductKey>
                <AcceptEula>true</AcceptEula>
            </UserData>
        </component>
    </settings>
    <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/users/piotr/downloads/install.wim#Windows 10 Pro" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>



Isproblem similar to:
viewtopic.php?f=8&t=10057 ?

I have HP 840 G2, but i'm using sata SSD

uncle_scrooge
Beiträge: 458
Registriert: 21 Feb 2012, 12:03
Wohnort: Mainz

Re: Cannot install Windows 10 UEFI

Beitragvon uncle_scrooge » 09 Apr 2018, 07:56

Sorry, no crystal ball at hand.....
Would you mind describing us the problem you are facing?
The provided log is from the Linux bootimage. Which ran fine as far as I can tell. But what happened afterwards?

ronin
Beiträge: 16
Registriert: 03 Apr 2018, 13:57

Re: Cannot install Windows 10 UEFI

Beitragvon ronin » 09 Apr 2018, 16:48

Thanks for reply

uncle_scrooge , I have exact this problem

Bild
https://www.tenforums.com/tutorials/966 ... 0-a-2.html

uncle_scrooge
Beiträge: 458
Registriert: 21 Feb 2012, 12:03
Wohnort: Mainz

Re: Cannot install Windows 10 UEFI

Beitragvon uncle_scrooge » 09 Apr 2018, 18:56

1. Your machine does not run in UEFI-mode. Or the bootimage doesn't recognize it.

Code: Alles auswählen

[5] [Apr 08 15:04:53] we are not running in uefi mode (opsisetuplib.py|494)


2. You are using your own unattend.xml. This is fine. If you completely understand how OPSI works.
For the time being use the vanilla unattend.xml provided with the OPSI netboot products.

3. You do have bought the OPSI UEFI-module? Or have a temporary license file provided by uib?

Even if I sound harsh, I'm trying to help. So please report back any progress. (If any.)

ronin
Beiträge: 16
Registriert: 03 Apr 2018, 13:57

Re: Cannot install Windows 10 UEFI

Beitragvon ronin » 09 Apr 2018, 19:15

uncle_scrooge, no problem ;)

Oh, didn't know UEFI / GPT support module is restricted.
I asked for temp license.

Thank you