Installation Microsoft Surface Pro 7 fails

dark alex
Beiträge: 296
Registriert: 11 Mär 2015, 10:09

Re: Installation Microsoft Surface Pro 7 fails

Beitragvon dark alex » 24 Feb 2020, 13:25

needs to be appended to the boot commandline for the pxe boot entry. But this is experimental until now.

@Mathias: Is this expected?
I just tried to setup one of our HP 250 G7 notebooks (using the testing bootimage in uefi mode without special flags):
Bild

Benutzeravatar
m.radtke
uib-Team
Beiträge: 870
Registriert: 10 Jun 2015, 12:19

Re: Installation Microsoft Surface Pro 7 fails

Beitragvon m.radtke » 25 Feb 2020, 08:47

Hi Alex

Well somone at HP messed up UEFI.

EFI reports device 2004 as bootable device but when trying to change the boot order, EFI reports this device as non existant.
I just love this crappy UEFI implementation from HP.

Can you send me the bootimage log?
I will try to workout a bypass for this.

Cheers
Mathias
Kein Support per DM!
_________________________
opsi support - http://www.uib.de/
For productive opsi installations we recommend support contracts.

dark alex
Beiträge: 296
Registriert: 11 Mär 2015, 10:09

Re: Installation Microsoft Surface Pro 7 fails

Beitragvon dark alex » 25 Feb 2020, 09:09

Oh! So thats not an issue of this all-new bootimage but an HP issue... wow... I'll mail you the log asap

dark alex
Beiträge: 296
Registriert: 11 Mär 2015, 10:09

Re: Installation Microsoft Surface Pro 7 fails

Beitragvon dark alex » 26 Feb 2020, 09:23

So finally I got some results.

With the module blacklist set, the opsi scripts run smoothly. It feels a bit slower than usual but that could be false as usually we are running setups as side work.

BUT

As soon as the bootimage reboots the tablet, it gets stuck at the windows logo screen (the one with secure boot disabled banner - so in fact its the efi boot sequence which hangs).
After a manual power cycle the WinPE starts and the setup is running smoothly...

I'll mail you the bootimage logs for reference