Die Suche ergab 86 Treffer

von ttblum
11 Jul 2019, 18:09
Forum: Free support
Thema: Make EUFI boot the default
Antworten: 0
Zugriffe: 36

Make EUFI boot the default

Hello,

Sometimes when I manually create a new client I forgot the check 'EUFI boot' (I have the EUFI license).

Is there a way to make EUFI boot the default?
von ttblum
10 Jul 2019, 21:00
Forum: Free support
Thema: No bootable devices found on Dell 5290 tablet
Antworten: 1
Zugriffe: 41

Re: No bootable devices found on Dell 5290 tablet

If I boot the USB drive in EUFI mode it prompts for 32/64 bit, then for language, and then the Opsi logo appears and and nothing ever happens. Booting with a USB CD drive and the ISO written to a CD has the same results. If I boot the USB drive in Legacy mode it boots, and copies files OK, but when ...
von ttblum
10 Jul 2019, 20:40
Forum: Free support
Thema: No bootable devices found on Dell 5290 tablet
Antworten: 1
Zugriffe: 41

No bootable devices found on Dell 5290 tablet

Hello, I used Rufus to write the opsi4.1.0-client-boot-cd_20190522.iso to a USB drive. I booted a Dell 5290 2-in-1 tablet using the USB drive and deployed Windows 10 x64 to it. Opsi copies the files OK to the drive, but when it reboots I see: No bootable devices found. The BIOS no longer shows any b...
von ttblum
28 Jun 2019, 21:46
Forum: Free support
Thema: Use opsi-agent on Windows 10 to encrypt drive with Bitlocker
Antworten: 0
Zugriffe: 97

Use opsi-agent on Windows 10 to encrypt drive with Bitlocker

Hello,

Are there any scripts out there to encrypt drives with Bitlocker on Windows 10?
von ttblum
21 Jun 2019, 18:36
Forum: Free support
Thema: How to uninstall Opsi client agent
Antworten: 7
Zugriffe: 328

Re: How to uninstall Opsi client agent

Neither removing the agent in Add Remove Programs or running the uninst script works, the Opsi agent still appears at bootup anyways. I uninstalled via Opsi, and that does appear to have removed it cleanly. We already deployed a computer with opsi-agent to a user that's not connected to our LAN. I d...
von ttblum
17 Jun 2019, 16:14
Forum: Free support
Thema: How to uninstall Opsi client agent
Antworten: 7
Zugriffe: 328

Re: How to uninstall Opsi client agent

I'm using: Opsi version: 4.1.1.65 Netboot product: win10-x64, Windows 10 x64, Version 4.1.0.1-1 . All the scripts run correctly until I rename: /var/lib/depot/opsi-client-agent/files/opsi/postinst.d/50_opsi-client-agent.cmd to /var/lib//depot/opsi-client-agent/files/opsi/postinst.d/50_opsi-client-ag...
von ttblum
14 Jun 2019, 15:00
Forum: Free support
Thema: How to uninstall Opsi client agent
Antworten: 7
Zugriffe: 328

Re: How to uninstall Opsi client agent

In version 4.1, I'm finding that if I rename

50_opsi-client-agent.cmd

to

50_opsi-client-agent.txt

every script higher than 50 does not run, including necessary cleanup scripts. This worked fine in version 4.0.
von ttblum
13 Jun 2019, 20:51
Forum: Free support
Thema: How to uninstall Opsi client agent
Antworten: 7
Zugriffe: 328

How to uninstall Opsi client agent

Hello, We are currently using Opsi to deploy operating systems, we're not using it to install applications or manage OS's. What's the best way to uninstall the Opsi client agent in Windows? Should we run the uninstaller script in c:\program files (x86)\opsi.org\uninst, or remove it from Programs and...
von ttblum
07 Jun 2019, 20:53
Forum: Free support
Thema: Upgrade from 4.0 to 4.1
Antworten: 5
Zugriffe: 311

Re: Upgrade from 4.0 to 4.1

I added this line to /etc/apt/sources.list.d/opsi.list : deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/uibmz:/opsi:/4.1:/testing/xUbuntu_16.04/ / then I updated opsi-linux-image: sudo apt-get install opsi-linux-bootimage Windows 10 1903 is installing OK now
von ttblum
07 Jun 2019, 19:40
Forum: Free support
Thema: Upgrade from 4.0 to 4.1
Antworten: 5
Zugriffe: 311

Re: Upgrade from 4.0 to 4.1 / Windows 10 1903

Ran

Code: Alles auswählen

opsi-package-updater --repo uib_windows_experimental --use-inactive-repo -v update win10-x64 win10
and the 'could not apply unattend' error no longer appears.

Now I am getting:

name 'isWifi' is not defined