Die Suche ergab 79 Treffer

von nicolaslebrun
19 Mär 2019, 17:37
Forum: Bugs
Thema: opsi-client-agent-4.1.0.0-24 doesn't launch at startup
Antworten: 4
Zugriffe: 131

Re: opsi-client-agent-4.1.0.0-24 doesn't launch at startup

Thks Niko for your answer,

As it doesn't append on every workstation, nor every time, it's quite difficult to diagnose.

I have increased the timeout to 40 s... But can't understand...

I'll try to debug more...

Regards,

Nico
von nicolaslebrun
11 Mär 2019, 15:03
Forum: Bugs
Thema: opsi-client-agent-4.1.0.0-24 doesn't launch at startup
Antworten: 4
Zugriffe: 131

Re: opsi-client-agent-4.1.0.0-24 doesn't launch at startup

Hi,

Yes, the opsiclientd gets a timeout. The clients are cable connected.
I didn't change anything on client config, the opsiclient service depends on DHCP, DnsCache...
I can't understand, why i get this problem.

Is there a way to donwgrade opsi-client-agent on an opsi server ?

Regards,

Nico
von nicolaslebrun
09 Mär 2019, 12:32
Forum: Bugs
Thema: opsi-client-agent-4.1.0.0-24 doesn't launch at startup
Antworten: 4
Zugriffe: 131

opsi-client-agent-4.1.0.0-24 doesn't launch at startup

Hi, What should happen? After upgrading opsi-client-agent from 4.0.7.24 too 4.1.0.0-24 on Opsi Server 4.0.7.69, the agent doesn't launch anymore at startup. After a win7-x64 deployment, the client is properly installed, but the setup_after_install doesn't go on. We have to ask for on_demand from con...
von nicolaslebrun
11 Jul 2018, 16:16
Forum: News
Thema: Ubuntu 18.04 support in Stable
Antworten: 3
Zugriffe: 1239

Re: Ubuntu 18.04 support in Stable

Thanks for your answer !

Regards,

Nico
von nicolaslebrun
10 Jul 2018, 23:14
Forum: News
Thema: Ubuntu 18.04 support in Stable
Antworten: 3
Zugriffe: 1239

Re: Ubuntu 18.04 support in Stable

Hello Mathias,

Shall we understand there will be no support for Ubuntu 18.04 on 4.0.7 branch (especially opsi-linux-client-agent) ?

Regards,

Nico
von nicolaslebrun
11 Apr 2018, 16:35
Forum: Bugs
Thema: opsi-client-agent installation failed
Antworten: 6
Zugriffe: 2489

Re: opsi-client-agent installation failed / problem

Hi, New problem on a quiet fresh install of opsi-client-agent 4.0.7.24 after a win7-x-64 install. We deployed twenty machines. On three of them, opsiclientd refuses to start. C:\Program Files (x86)\opsi.org\opsi-client-agent>opsiclientd.exe Traceback (most recent call last): File "boot_service....
von nicolaslebrun
17 Feb 2018, 19:10
Forum: Support Communautaire
Thema: Commande pour recuperer ll'identite vendeur
Antworten: 3
Zugriffe: 1405

Re: Commande pour recuperer ll'identite vendeur

Salut,

En winst, il y a getHWBiosInfoMap qui peut te rendre ce service

http://download.uib.de/opsi4.0/doc/html ... iosInfoMap

Côté serveur, via opsi-admin, c'est jouable aussi. Ca t'intéresse aussi ? (Faut que je recherche un peu)

Cordialement,
Nico
von nicolaslebrun
06 Feb 2018, 22:49
Forum: Free support
Thema: How to add a delay when requiring a shutdown of a client ?
Antworten: 5
Zugriffe: 1551

Re: How to add a delay when requiring a shutdown of a client ?

Hi Niko, Thanks for your reply ! In the manual, i can read To incorporate additional events (which should be configured in the opsiclientd.conf) into the submenu you have to edit the config configed.opsiclientd_events via the tab (server) host parameters. But it seems the property is not multivalue....
von nicolaslebrun
24 Jan 2018, 21:11
Forum: Free support
Thema: How to add a delay when requiring a shutdown of a client ?
Antworten: 5
Zugriffe: 1551

Re: How to add a delay when requiring a shutdown of a client ?

Thanks Niko for this reply... My problem is that i need to perform actions at shutdown... not only shutdown the computer. If i use shutdownwanted, and if there is any other package scheduled (setup in configed), it will launch actions without informing the user... So, my idea was to add a package na...
von nicolaslebrun
02 Jan 2018, 15:33
Forum: Bugs
Thema: opsi-client-agent installation failed
Antworten: 6
Zugriffe: 2489

Re: opsi-client-agent installation failed

Hi everybody ! Happy new year !

On two computers, I just did an deactivate, then reboot, totally removed c:\opsi.org then reinstall the client agent ... and it seems to be OK.

Thanks for the advices.

Nico